Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης στην Κοιλάδα

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και αγαλλίασις η ενορία μας πραγματοποίησε το καθιερωμένο γεύμα αγάπης στο Ενοριακό Κέντρο.

Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη και όλοι προσήλθαν με κέφι και καλή διάθεση


Συγχαίρουμε τις κυρίες του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου για την άψογη οργάνωσή και ετοιμασία του γεύματος Αγάπης.

Ευχαριστούμε όλες τις κυρίες της ενορίας για την συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση και επιτυχία του γεύματος.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Εόρτιες ευχές

Ευλογημένα Χριστούγεννα

Ο Θεός Γεννιέται ως άνθρωπος στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού για να γνωρίσει στους ανθρώπους τον αληθινό Θεό, για να κάνει τον άνθρωπο "κατά χάριν" Θεό.


Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Πράσινο ευαγγέλιο

Πράσινο ευαγγέλιο
Μονές και ενορίες στη μάχη κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης


Από τον περασμένο Νοέμβριο στην Κοινότητα Κοιλάδα της Αργολίδας υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης σε 8 σημεία, όπου οι κάτοικοι
μπορούν να ρίχνουν χαρτί. Οι κάδοι δεν τοποθετήθηκαν από τον δήμο ή τη νομαρχία, αλλά με πρωτοβουλία του παπά από την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Εκεί, όταν πέφτει η νύχτα, ανάβουν τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας!
«Όλοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε για να μη φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την υπερκατανάλωση. Έτσι σκεφτήκαμε να συγκεντρώνουμε και να ανακυκλώνουμε χαρτί», λέει στα «ΝΕΑ» ο ιερέας Θεμιστοκλής Μπαζός, εφημέριος στον ιερό ναό που πήρε την πρωτοβουλία.
Η χώρα μας προχωρεί πολύ αργά στον τομέα της ανακύκλωσης, σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικό είναι ότι το 2003 η ετήσια ανακύκλωση στη χώρα μας έφθανε μόλις το 6% της συνολικής ποσότητας των παραγόμενων αποβλήτων. Σήμερα το ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρει ότι έχει φθάσει στο 20%- ωστόσο, πλέον ο μέσος όρος στην Ευρώπη φτάνει το 33%. Ειδικά για την ανακύκλωση συσκευασιών, ο στόχος της Ε.Ε. το 2006 ανερχόταν στο 50% του συνολικού όγκου. Η Ελλάδα «έπιασε» μόλις το 35%. Όμως, μεγάλες ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώνονται στους μπλε κάδους καταλήγουν στα... σκουπίδια, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στη χωματερή Άνω Λιοσίων. Πάντως, ούτε η Εκκλησία διαθέτει μια συνολική «πράσινη» πολιτική: ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι μία από τις λιγοστές «πράσινες ενορίες». Οι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης αγοράστηκαν με δωρεές επαγγελματιών του χωριού και από τις αρχές Νοεμβρίου οι περίπου 1.400 κάτοικοι της Κοιλάδας μπορούν να ανακυκλώνουν βιβλία, τετράδια, περιοδικά, εφημερίδες και καθαρό χαρτί.
«Μέσα σε έναν μήνα από την τοποθέτησή τους έχουμε ήδη συγκεντρώσει περίπου ενάμιση τόνο χαρτί», τονίζει με περηφάνια ο ιερέας. Όπως λέει μάλιστα, «η Εκκλησία πρέπει να έχει ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος» ενώ προσθέτει πως η ανταπόκριση είναι μεγάλη: «Με παρακινούν να βάλω κάδους και για ανακύκλωση γυαλιού, αλουμινίου και πλαστικού». Σημαντική πάντως, αναφέρει ο ιερέας, είναι και η βοήθεια των παιδιών. «Ομάδες παιδιών από το ενοριακό κέντρο νεότητας συγκεντρώνουν το χαρτί σε έναν σταθμό αποθήκευσης».



Παίρνουν ρεύμα από τον ήλιο

http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20071218&nid=6907453

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με ύμνους και τραγούδια στην Κοιλάδα


Η Εκκλησιαστική Χορωδία "Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης" του ενοριακού ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιλάδας παρουσία σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια και ύμνους των Χριστουγέννων το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2007 στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιλάδας. Ο πατήρ Δημήτριος Βλάσσης μας μίλησε για το το πραγματικό νόημα της Γεννήσεως του Χριστού.

Η παιδική χορωδία μας μετέφερε στην νύκτα των Χριστουγέννων με τα πανέμορφα τραγούδια που μας τραγούδησε.
Οι κυρίες της χορωδίας απέδωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία ύμνους των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων


Ήταν μια υπέροχη βραδιά. Συγχαίρουμε τα παιδιά και της κυρίες της χορωδίας για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και την συμμετοχή τους στην Εκκλησιαστική Χορωδία της ενορίας μας. Ευχαριστούμε τον χοράρχη μας κύριο Αθανάσιο Μπινιάρη δεξιό ιεροψάλτη του ναού μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος Χρόνος.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

2η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κοιλάδα

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007 στείλαμε την δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ζαχάρω Ηλείας από την ενορίας μας
Η ποσότητα των τροφίμων ήταν πεντακόσια κιλά. Γάλατα, όσπρια, ζυμαρικά ,και λάδι.

Εδώ είμαστε με τον πατέρα Ιωάννη Δέδε και τους βοηθούς του μέσα στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα στη Ζαχάρω.
Από εδώ γίνεται η διανομή των τροφίμων, ρούχων και ζωοτροφών προς όλα τα χωρία της περιοχής.

Εδώ ο πατήρ Ιωάννης μας δείχνει τις μελισσοτροφές που παρέλαβε πριν λίγες μέρες.

1η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κοιλάδα

Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πυρόπληκτους του νομού Ηλείας πραγματοποιήθηκε από την ενορία μας στις 3 Σεπτεμβρίου2007. Συγκεκριμένα στον πατέρα Ιωάννη Δέδε υπεύθυνο για την ανθρωπιστική βοήθεια στον άγιο Παντελεήμονα της Ζαχάρω Ηλείαςη ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και μέσα σε μία εβδομάδα συγκεντρώσαμε γάλατα, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, χαρτικά


η ποσότητα των τροφίμων ξεπέρασε τους επτά τόνους μόνο από την ενορία μας.

για την συσκευασία των τροφίμων βοήθησαν τα παιδιά και οι νέοι της κοιλάδας. Τους ευχαριστούμε θερμά γιαυτό.


Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με φορτηγό που διέθεσα δωρεάν ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρίας "Ιχθυοκαλλιέργειες Κορωνίς" κύριος Παναγιώτης Αγρίμης.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων στη Κοιλάδα

Η ενορία της Κοιλάδα οργάνωσε παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων στο Ενοριακό Κέντρο το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Η ομάδα αλληλεγγύης της ενορίας διάλεξε και ταξινόμησε τα ρούχα ανα είδος

στην συνέχεια τοποθετήθηκαν σε μπάγκους και καλέσαμε Έλληνες και αλλοδαπούς να διαλέξουν ό,τι θέλουν
η προσέλευση ήταν μεγάλη από ανθρώπους που ήρθαν να διαλέξουν ρούχα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους συγγενής τους.


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα αλληλεγγύης της ενορίας μας και στην κυρία Αγγελική που είχε την ευθύνη και τον συντονισμό της προσπάθειας αυτής.
Ευχαριστούμε όλους τους ενορίτες της Κοιλάδας για την προσφορά των ρούχων
Ευχόμαστε αυτές τις άγιες μέρες να μην υπάρχει κανείς που να κρυώνει η να μην έχει να ντυθεί.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Το σπήλαιο Φράγχθι στη Κοιλάδα και οι προοπτικές ανάδειξής του.

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007 στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: "ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΦΡΑΓΧΘΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ"
Την ημερίδα οργάνωσε η Νομαρχιακή Επίτροπή Τουριστικής Προβολής, Διεύθυνση Τουρισμού - Πολιτισμού την Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας.

Στην πρώτη εισήγηση ομιλήτρια ήταν η Αικατερίνη Κυπαρίσση - Αποστολίκα Αρχαιολόγος - Διευθύντρια της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδας του Υπουργείου Πολητισμού.
Στην δεύτερη εισήγηση ομιλητής ήταν ο Νικόλαος Συμεωνίδης, ομότιμος καθηγητής της Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: "Ξενάγηση στο χώρο των απολιθωμάτων"
Η φιλοξενία από την πλευρά του Λυκειάρχη Κωνσταντίνου Μαρκαντώνη υπήρξε Αβραμιαία με γλυκίσματα αναψυκτικά και τους παραδοσιακούς λουκουμάδες.

Η Εκκλησιαστική Χορωδία "Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης" του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιλάδας υπό την διεύθυνση του χοράρχη μας κυρίου Αθανασίου Μπινιάρη έκλεισε την ημερίδα ψάλλοντας ύμνους των Χριστουγέννων και τραγούδια της πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.









Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού μας, του χοράρχη και των μελών της Εκκλησιαστικής Χορωδίας, ευχαριστούμε θερμά το νομάρχη Αργολίδας κύριο Βασίλειο Σωτηρόπουλο για την πρόσκληση στην ημερίδα.








ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας

Ο ήλιος βγήκε μόνο και μόνο για να κάνει την χαρά στα παιδιά της Κοιλάδας να απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο παζάρι.

Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι οργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κοιλάδας

πολλά από τα δώρα τα κατασκεύασαν οι ίδιοι οι γονείς Τους σταυρούς η κυριά Μαρίτσα

τα σταχτοδοχεία και τα στεφάνια η κυρία Βαλάντω

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, όλο σχεδόν το χωριό κατέβηκε για να ενισχύσει το παζάρι του σχολείου. Ακόμη ήρθαν από το Κρανίδι και το Πόρτο Χέλι για να απολαύσουν την όμορφη γιορτή.

εδώ η κυρία Ελένη και η κυρία Ματίνα κληρώνουν δώρα για τα παιδιά.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας








ενώ άλλοι ετοιμάζουν κάτι για φαγητό....














κυρίες του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επιβλέπουν τους πάγκους.














Τα παιδιά αχόρταγα παίζουν και ξαναπαίζουν...















... και ξαναπαίζουν....












Όλοι πέρασαν για να ενισχύσουν το παζάρι του σχολείου.








ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ


ΜΕ ΑΓΆΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΉΝΗ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ