Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η 21η εθελοντική αιμοδοσία στην Κοιλάδα


Ολοκληρώθηκε  η 21η εθελοντική αιμοδοσία για τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “Άγιος Λογγίνος ο εκατόνταρχος” της ενορίας μας . Συγκεντρώθηκαν 27 μονάδες αίματος. Προσήλθαν 39 μέλη του συλλόγου μας και λόγω αντικειμενικός προβλημάτων ( κρυολογήματα  αιματοκρίτη κ.λ.π.) δεν μπόρεσαν να δώσουν όλοι.


Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όλους του εθελοντές αιμοδότες της Κοιλάδας για την συμμετοχή τους και αυτή την φορά στην εθελοντική αιμοδοσία. 


Η ψυχή της αιμοδοσίας ήταν η κα Μαρία Παπαναστασίου, η οποία  είχε την επίβλεψη της. Την ευχαριστούμε θερμά.


Όπως κάθε φορά έτσι και σε αυτή την αιμοδοσία τα γλυκά και τα αναψυκτικά ήταν προσφορά της οικογένειας Γεωργίου Στ. Λιβανού  προς τους εθελοντές αιμοδότες της Κοιλάδας. Εκ μέρους όλων των αιμοδοτών ευχαριστούμε θερμά.  


Τέλος  να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε το κλιμάκιο αιμοληψίας του νοσοκομείου Άργους, το γιατρό και τις νοσηλεύτριες για την άψογη συμπεριφορά τους τις προσπάθειες που καταβάλλουν σε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των τοπικών κοινωνιών με την οργάνωση οργάνωση ομάδων εθελοντικής αιμοδοσίας. 

Ευχόμαστε σε όλους  ευλογημένα Χριστούγεννα

Λατρευτικές συνάξεις στην ενορία της Κοιλάδας


  • Δευτέρα  26  Νοεμβρίου  2012: Αγίου Στυλιανού:  Θεία Λειτουργία στην Ευαγγελίστρια.
  • Τετάρτη 28 Νοεμβρίου  2012: Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι της Κοιλάδας.
  • Παρασκευή  30 Νοεμβρίου  2012: Εορτή του Αγίου Ανδρέου:   Θεία Λειτουργία στην Ευαγγελίστρια.
  • Σαββάτο 1 Δεκεμβρίου    2012: Θεία Λειτουργία  στην Ευαγγελίστρια 

Ο Όρθρος της καθημερινές ξεκινάει στις 7:00 το πρωί και η Θεία Λειτουργία στις 8:00.

Ο Όρθρος την Κυριακή ξεκινάει στις 7:00 το πρωί και η Θεία Λειτουργία στις 8:30

Η ακολουθία του Εσπερινού   κάθε απόγευμα στις 5:00μ.μ.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 


Anthony (Bloom), Metropolitan of Sourozh




Στην αρχή της νηστείας των Χριστουγέννων γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Ναό. Ο ναός είναι ο οίκος του Θεού, είναι ο τόπος που ανήκει μόνο στο Θεό, όπου δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε σκέψεις, ούτε αισθήματα, ούτε επιθυμίες που δεν συμπίπτουν με το θέλημα του Θεού. Και λοιπόν η Αγνή Παρθένα, η Θεοτόκος, εισάγεται - όταν ήταν ακόμα ένα μικρό κορίτσι -  στο Ναό του Κυρίου, δηλαδή μπαίνει σ΄εκείνη τη σφαίρα που δεν υπάρχει εκτός από το Θεό και τη σοφία Του,  τίποτα άλλο. Εμβαθύνει στο να προσεύχεται. Στέκεται μπροστά στο Θεό το Ζώντα. Αφοσιώνεται στις άγιες εργασίες των γυναικών που μπορεί να εκφράζουν – μόνο αν η καρδιά του ανθρώπου είναι ευαίσθητη και καθαρή – τόση αγάπη και φροντίδα.

Και αφοσιωμένη σ΄ αυτή την ατμόσφαιρα της παρουσίας του Θεού και της προσκύνησης από τον άνθρωπο, μεγαλώνει και φτάνει - περνώντας τα χρόνια – στην τέλειά της ωριμότητα. Και όταν παρουσιάστηκε μπροστά της ο μεγάλος Αρχάγγελος του Ευαγγελισμού, διακηρύττοντάς της, ότι θα γεννήσει με ένα μυστηριώδη και ανεξήγητο τρόπο τον Κύριο, υπακούει χωρίς αντίρρηση, γεμάτη ευσέβεια, ταπεινοφροσύνη και υπακοή: Είμαι μια δούλη του Κυρίου, ας γίνει το θέλημά Του.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Λατρευτικές συνάξεις στην ενορία της Κοιλάδας



  • Τρίτη 20  Νοεμβρίου  2012: Θεία Λειτουργία στην Ευαγγελίστρια.
  • Τετάρτη 21 Νοεμβρίου  2012: Τα Εισόδια της Θεοτόκου. Θεία Λειτουργία στην Ευαγγελίστρια. 
  • Παρασκευή  23 Νοεμβρίου  2012:  Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι της Κοιλάδας.
  • Σαββάτο: 24 Νοεμβρίου   2012: Θεία Λειτουργία  στην Ευαγγελίστρια με τα παιδιά  όλων των κατηχητικών συνάξεων . Ώρα έναρξης της Θείας Λειτουργίας 10:00 το πρωί. 

Ο Όρθρος της καθημερινές ξεκινάει στις 7:00 το πρωί και η Θεία Λειτουργία στις 8:00.

Ο Όρθρος την Κυριακή ξεκινάει στις 7:00 το πρωί και η Θεία Λειτουργία στις 8:30

Η ακολουθία του Εσπερινού   κάθε απόγευμα στις 5:00μ.μ.

Εξομολόγηση στην ενορία μας

  • Κατά την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων  θα τελείτε το μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως κάθε Τετάρτη  10  -12 το πρωί και 6 -7 το απόγευμα στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας από τον π. Θεμιστοκλή Μπάζο.
  • Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στο Μοναστήρι της Κοιλάδας απο τις 10 έως 12 το πρωί θα εξομολογεί ο π. Γκίκας Παπαδημητρίου. 

Λίγα λόγια για την νηστεία των Χριστουγέννων

Για τη Νηστεία των Χριστουγέννων
Πότε, γιατί καί πῶς;
τοῦ Σεβ. Μητρ. Νέας Σμύρνης κ. Συμεών
1. Δεύτερη μακρά περίοδος νηστείας μετά τή Μεγάλη Τεσσα­ρακοστή εἶναι ἡ νηστεία τῶν Χριστουγέννων, γνωστή στή γλώσ­σα τοῦ ὀρθοδόξου λαοῦ μας καί ὡς σαραντά(η)μερο. Περιλαμ­βά­νει καί αὐτή σαράντα ἡμέρες, ὅμως δέν ἔχει τήν αὐστηρότητα τῆς νη­στείας τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς. Ἀρχίζει τήν 15η Νοεμβρί­ου καί λήγει τήν 24η Δεκεμβρίου.

 2. Ἡ ἑορτή τῆς κατά σάρκα Γεννήσεως τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ ἀποτελεῖ τή δεύτερη μεγάλη Δεσποτική ἑορτή τοῦ χρι­στιανικοῦ ἑορτολογίου. Μέχρι τά μέσα τοῦ Δ΄ αἰώνα ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἀνατολῆς συνεόρταζε τή γέννηση καί τή βάπτιση τοῦ Χρι­στοῦ ὑπό τό ὄνομα τά Ἐπιφάνεια τήν ἴδια ἡμέρα, στίς 6 Ἰανουα­ρίου. Τά Χριστούγεννα ὡς ξεχωριστή ἑορτή, ἑορταζομένη στίς 25 Δεκεμβρίου εἰσήχθη στήν Ἀνατολή ἀπό τή Δύση περί τά τέλη τοῦ Δ΄ αἰώνα.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η Αίγινα εόρτασε τον Άγιο Νεκτάριο


Εορτή Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα



Ο Άγιος Νεκτάριος


Ο Άγιος Νεκτάριος και το σύγχρονο μάνατζμεντ

Του Γιώργου Λεκάτη



Όλα αυτά τα χρόνια που εργάστηκα (και εξακολουθώ να εργάζομαι) σαν στέλεχος εταιριών, το καυτό πρόβλημα είναι το ίδιο: Πώς μπορεί ο κάθε διευθυντής να εμπνεύσει και να οδηγήσει τους ανθρώπους που είναι κάτω από αυτόν... 

Εκατομμύρια σελίδες γράφτηκαν πάνω σε αυτά τα θέματα. Επιστήμονες προσέγγισαν τα δύσκολα προβλήματα της διοίκησης με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, από τους πιο έντιμούς, μέχρι τους πιο τιποτένιους... 

Αλήθεια, αν ένας άγιος άνθρωπος ήταν manager, πώς θα διοικούσε... Πολλά χρόνια αναρωτιόμουνα... να όμως που όποιος ψάχνει βρίσκει... Ο άγιος Νεκτάριος ήταν διευθυντής της Ριζαρείου σχολής, στις αρχές του εικοστού αιώνα... υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν ενώ ζούσαμε και εμείς... Αλήθεια, υπάρχει Χριστιανικό management? Αν μου το έλεγε κάποιος σίγουρα θα γέλαγα... μήπως όμως... τι έκανε ο Νεκτάριος; 

Γεννήθηκε το 1846 στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης από το Δημοσθένη και τη Μαρία Κεφαλά. Ονομάστηκε Αναστάσιος. Η οικογένεια του ήταν φτωχή, έτσι αφού τελείωσε το Δημοτικό και το Σχολαρχείο, δεκατεσσάρων χρονών παιδί, πήγε στην Κωνσταντινούπολη και δούλεψε, αρχικά μόνο για στέγη και τροφή. Το 1868 πηγαίνει στη Χίο και γίνεται δάσκαλος στο Λιθί, έως το 1873. Μετά, γίνεται μοναχός με το όνομα Λάζαρος. Το 1877 χειροτονείται διάκονος και παίρνει το όνομα Νεκτάριος. 

Το 1886 χειροτονείται πρεσβύτερος και λίγο αργότερα Αρχιμανδρίτης στο Κάιρο. Το 1889 χειροτονείται μητροπολίτης Πενταπόλεως. Η αγιότητα του, τόσο πολύ φανερή στον κόσμο, έστρεψε εναντίον του τα διεφθαρμένα στοιχεία της εκκλησίας. Κάποιοι φιλόδοξοι κληρικοί διέβαλαν τον Άγιο στον ενενηντάχρονο Πατριάρχη... Τάχα ο Νεκτάριος εποφθαλμιούσε τη θέση του... Ο Νεκτάριος διώκεται άδικα, μέχρι που διώχνεται από την Αίγυπτο... Έρχεται στην Αθήνα χωρίς χρήματα ψάχνοντας για δουλειά για να ζήσει! Μένει στα Εξάρχεια και δεν έχει χρήματα να πληρώσει το νοίκι του... Παίρνει τη θέση του ιεροκήρυκα στην Εύβοια.. μετά στη Φθιώτιδα και Φωκίδα.... Οι εντυπώσεις που αφήνει παντού είναι εξαιρετικές, οι άνθρωποι τον αγαπούν...Το 1894 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Γίνεται manager με τα σημερινά δεδομένα... Χωρίς ΜΒΑ και μέσο στο HR...
 
Τρία παραδείγματα Χριστιανικού Management - Απρόσμενου, συγκλονιστικού, υπέροχου! 

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η Κοιλάδα εορτάζει τον Άγιο Μηνά στο ομώνυμο εξωκλήσι του.

Το Σαββάτο 10 Νοεμβρίου 2012 θα εορτάσουμε τον Άγιο Μηνά στο εξωκλήσι του στην Κοιλάδα
  • Ο Όρθρος θα αρχίσει στις 7:00π.μ.

  • Η Θεία Λειτουργία στις 8:30π.μ.