Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Η λαϊκή συνέλευση στην Κοιλάδα

πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων. Συγχαίρουμε το Πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για την άψογη διαδικασία που τηρήθηκε κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης, εκτός από ελάχιστα απρόοπτα, τα οποία ευτυχώς απομονώθηκαν εγκαίρως.
Καταρχήν τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποί της εταιρίας, οι οποίοι ανέφεραν ότι όλα γίνονται σύμφωνα με το νόμο και ότι το έργο δεν θα έχει καμία αρνητική περιβαλλοντική επίπτωση, στην συνέχεια πήρε το λόγο Ο Δήμαρχος Κρανιδίου κύριος Δημήτρης Σφυρής ο οποίος ζήτησε να τοποθετηθεί αφού προηγουμένως και εκείνος υποβάλει τα δικά του ερωτήματα προς την εταιρία και λάβει τις απαντήσεις.
Το λόγο πήρε και ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος κύριος Γιώργος Τούσσας γέννημα θρέμμα της Κοιλάδας ο οποίος ήταν καταπέλτης κατά του έργου και με επιχειρήματα ατράνταχτα.
Το λόγο έλαβαν και πολλοί κάτοικοι του χωριού υποστηρίζοντας την αντίθεσή τους στην δημιουργία ενός εργοστασίου αφαλάτωσης στον όρμο της Κοιλάδας και την απόρριψη της άλμης στη Σπίθα.

Τέλος η λαϊκή συνέλευση κατέληξε στο συμπέρασμα σχεδόν ομόφωνα, να μην γίνει το εργοστάσιο αφαλάτωσης στον όρμο της Κοιλάδας αλλά ούτε και η απόρριψη της άλμης στην Σπίθα.