Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Σύναξη Κατηχητών στο Κρανίδι

Με την παρουσία του Επισκόπου μας και την συμμετοχή των κατηχητών κληρικών των αρχιερατικών περιφερειών Κρανιδίου και Ερμιόνης την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύναξη των Κατηχητών στο Κέντρο Νεότητας του Κρανιδίου.
Σκοπός μας ήταν ο συντονισμός για την πραγματοποίησή Ορθόδοξης Κατήχησις κατά κύριο λόγο παιδιών αλλά και ενηλίκων, σε όλες τις ενορίες της περιοχή μας. Η Κατήχηση είναι ένα από τα βασικά έργα της Εκκλησίας μας και όπως επεσήμανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη μας έχουν ευθύνη για την σωστή λειτουργία της κατηχήσεως στις ενορίες μας.


Διαπιστώσεις με θλίψη , ότι τα παιδιά έχουν "φορτωθεί" με ένα σωρό πράγματα, που έχει σαν αποτέλεσμα να μην τους μένει καθόλου ελεύθερος χρόνο για την Κατήχηση.
Επισημάναμε την ανάγκη παρακολούθησής σεμιναρίων επιμόρφωσής Κατηχητών, και καταλήξαμε στην πραγματοποίηση δύο τέτοιων σεμιναρίων στην περιοχή μας, σε συνεργασία με τις άλλες περιφέρειες.
Καταλήξαμε ότι η Κατήχηση δεν είναι απλά ένα μάθημα που μας δίνει κάποιες γνώσεις, αλλά η βιωματική προσέγγιση των μελών της Εκκλησίας στην ζωντανή παρουσία του Θεού. Αυτό επιτυγχάνεται με την συμμετοχή μας στα μυστήρια της Εκκλησίας.