Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Προσεύχομαι για σας στην Παναγία μας κάθε απόγευμα

Αγαπητοί μου χριστιανοί,


Οι Παρακλήσεις στην Μητέρα του Χριστού μας συνεχίζονται.
Κάθε απόγευμα  στις 7:30 στην Ευαγγελίστρια στην Κοιλάδα, προσευχόμαστε στην Θεοτόκο για να την ευχαριστήσουμε που έγινε η "σκάλα" για να κατέβει ο Θεός στη γη. Για να την παρακαλέσουμε να πρεσβεύει και να ικετεύει τον Υιό της Κύριο μας Ιησού Χριστό να μας ελεήσει παρά την αδιαφορία μας, την ολιγοπιστία μας  και την νωθρότητα μας.
Ακουμπάμε στην αγκαλιά της  σαν μάνα που είναι για να μας παρηγορήσει για τις αλλεπάλληλες δυσκολίες και αναποδιές στην ζωή μας.


Ελπίζουμε, Πιστεύουμε και  Προσευχόμαστε  να στείλει ο Θεός την Χάρη Του πάνω μας για να ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες της καθημερινότητας και για να εφαρμόζουμε στην ζωή μας το Θέλημα Του.


Αγαπητοί μου,


Προσεύχομαι για όλους τους χριστιανούς της ενορίας μας, αυτούς που είναι παρόντες στο ναό, αυτούς που απουσιάζουν δικαιολογημένα, ακόμα και γι αυτούς που από ραθυμία και αδιαφορία αγνοούν τις Παρακλήσεις της Παναγίας μας. Και ζητώ από τον Θεό  την Ευλογία Του για όλους μας.


Ας εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα, για τις ήμερες που έχουν απομείνει μέχρι την εορτή της Παναγίας μας. Όσοι νηστεύουν  να μην ζουν ξεκομμένοι από την εκκλησιαστική ζωή. Η νηστεία είναι κομμάτι της ζωής της Εκκλησίας. Μαζί με την προσευχή στις Παρακλήσεις, την μετάνοια, την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία ολοκληρώνεται ο πνευματικός αγώνας μέσα στην εκκλησιαστική ζωή.


Νηστεία δεν είναι μόνο η αποχή από τα φαγητά, Είναι  ο έλεγχος των κακών και βλαβερών  επιθυμιών μας. Αποχή από την  κατανάλωση πολλών νηστίσιμων φαγητόν, αποχή από το αλκοόλ, αποχή από την πολύ τηλεόραση, αποχή από τα κουτσομπολιά και την κατάκριση, αποχή από τις ολονύχτιες διασκεδάσεις, αποχή από τις διαμάχες με τους συνανθρώπους μας, από βρισιές, από συκοφαντίες, από διαπλοκές, από δικαστικούς αγώνες, από την κακία και το μίσος. Όλα αυτά συνθέτουν την αληθινή  ΝΗΣΤΕΊΑ.


Ας αγωνιστούμε γι αυτά αν πραγματικά είμαστε χριστιανοί και θέλουμε να γίνουμε  γνήσιοι φίλοι του Χριστού.



Καλή Παναγιά σε όλους σας.