Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Κατασκηνωτική περίοδος Πόρου 2012


ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΑΓΟΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ


          Με τις πατρικές ευλογίες και ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Εφραίμ, λειτούργησαν και φέτος οι Κατασκηνώσεις του Πόρου για κατασκηνωτές από τις νεανικές ομάδες των ενοριών της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Τα στελέχη προέρχονταν επίσης από τις ενορίες μας, μαθητές Λυκείου και φοιτητές που με ζήλο και αγάπη διακόνησαν το έργο αυτό της τοπικής μας Εκκλησίας, ανταποκρινόμενοι πρόθυμα στο κάλεσμα του αρχηγού της Κατασκήνωσης αρχιμ. π. Χριστοφόρου Καραβία.   
          Η Κατασκηνωτική περίοδος  ήταν αφιερωμένη στους σύγχρονους γέροντες Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, Παϊσιο Αγιορείτη, Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη και Αμφιλόχιο Μακρή και το γενικό μας σύνθημα: «Με τους σύγχρονους γέροντες οδηγούς στην Ελπίδα» .


          Μελετώντας τη ζωή και τους λόγους των Πατέρων διακρίναμε τη γνήσια αγάπη τους για το Θεό και τον άνθρωπο, τα πνευματικά τους χαρίσματα τα οποία άσκησαν σε όλη τους τη ζωή με υπομονή και λάβαμε χαρά πνευματική και ελπίδα  για να συνεχίσουμε τον καθημερινό πνευματικό μας αγώνα .
          Η «γνωριμία» μας αυτή με τους σύγχρονους γέροντες,  μας έδωσε τη βεβαιότητα ότι και στις μέρες μας μπορούν να  αναδειχθούν Άγιοι, αρκεί να αγωνιστεί ο καθένας από τη θέση του, ενεργοποιώντας τα  χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος που έλαβε κατά το Μυστήριο του Χρίσματος και θέτοντας τα στη διακονία του Θεού και του συνανθρώπου.
          Με αυτά τα μηνύματα, με την εξομολόγηση, τη Θεία Κοινωνία, την καθημερινή προσευχή,  αγωνιστήκαμε αυτές τις δέκα ημέρες και πήραμε μια «γεύση» για το τι θα πει πνευματική ζωή. Με τις ομαδικές εργασίες και την ψυχαγωγία  προσπαθήσαμε να ασκηθούμε στη συνεργασία και τη συνύπαρξη, στον αυτοσεβασμό και το σεβασμό της ιδιαιτερότητας του άλλου,  από τα οποία ξεκινά μια υγιής φιλική σχέση που είναι στήριγμα και  ελπίδα για  τη ζωή των νέων μας.
Να ευχαριστήσουμε ειλικρινά:
·       Τα παιδιά μας και τους γονείς τους που μας τα εμπιστεύτηκαν να συμμετάσχουν στη φετινή Κατασκήνωση.
·       Τα στελέχη μας, τους ομαδάρχες και τους  βοηθούς τους: Επιφάνιο Στόκο, Κωνσταντίνο Δαρδανό, Αρτέμιο Τσεκούρα, Λάζαρο Σοφικίτη, Κωνσταντίνο Μαρίνη, Ευάγγελο Μούκα και Παναγιώτη Βλαχόπουλο, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εκοπίασαν φιλότιμα και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της κατασκηνωτικής περιόδου.
·       Τον αιδεσ. πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς μας για την παρουσία του, τα ωφέλιμα λόγια του και την αγάπη του καθώς και για την προσφορά των ενθυμίων για κατασκηνωτές και στελέχη από τον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας.
·       Τον πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πόρου π. Λουκά Ζήσιμο  για την προσευχή του και το λόγο οικοδομής που απηύθυνε στα παιδιά.
·       Τον αιδεσ. πρωτ. π. Γεώργιο Στόκο, αρχιερατικό  επίτροπο Τροιζηνίας, για την όλη μέριμνα και συμβολή του με το περίσσευμα της αγάπης και της διάθεσής του.
·       Τον π. Δημήτριο Αμπελά εφημέριο του Ι.Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης και παλαιό στέλεχος της Κατασκήνωσης, για τη  συμβολή του, την ολοπρόθυμη συμπαράσταση και παρουσία του και για τα όσα ωφέλιμα και διδακτικά μηνύματα μετέδωσε στα παιδιά  μας.
·       Τον π. Χαράλαμπο Μυλονόπουλο, εφημέριο του Ι.Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πόρου,  που επισκέφθηκε την Κατασκήνωση και μας έδωσε πολύτιμες πνευματικές συμβουλές.
·       Τον διάκονο του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας π. Θεόδωρο για την παρουσία του, την αδελφική αγάπη και στήριξή του.
·       Τον π. Νεκτάριο Κουκούλη , εφημέριο Αιγίνης,  για την προσφορά γλυκισμάτων.
·       Τις κυρίες που υπηρέτησαν στο μαγειρείο με πολύ αγάπη και μεράκι.
·       Όλους και όλες που είχαν στην προσευχή τους τα παιδιά και τα στελέχη , υλικά και ηθικά στήριξαν το έργο αυτό, γιατί σε αυτούς οφείλουμε την απρόσκοπτη διεξαγωγή του κατασκηνωτικού προγράμματος.

          Ο Τρισάγιος Θεός, είθε να αυξήσει το σπόρο που σπείραμε και οι ευχές των αγίων Γερόντων-Προστατών μας να συνοδεύουν τους νέους της Μητροπόλεως μας και της πατρίδος μας σε όλη τους τη ζωή.

                                                                                      π. Χριστοφόρος