Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Κατασκήνωση αγοριών δημοτικού 2013 στην Αίγινα


Το απόγευμα της 2ας Ιουλίου ξεκίνησε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος για το 2013, για αγόρια δημοτικού . Εκατό κατασκηνωτές και εικοσιπέντε στελέχη από όλες τις αρχιερατικές περιφέρειες της Μητροπόλεως μας, αλλά και από το λεκανοπέδιο της Αττικής συγκεντρώθηκαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό στην πευκόφυτη βουνοπλαγιά του Τούρλου Βαγίας στην Αίγινα για να περάσουν αξέχαστες στιγμές κοντά στην φύση και τον Χριστό.
Και το ταξίδι ξεκίνησε! Ένα ταξίδι που φέτος είχε προορισμό του τον Αγιασμό, όπως άλλωστε δηλώνει και η φετινή ονομασία της κατασκήνωσης. «Διώκετε τον Αγιασμό». Το πρόγραμμα κάθε μέρας πλήρες. Ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, μπάνιο στη θάλασσα, τραγούδι, αγιογραφική συνάντηση. Επίκεντρο  της κοινής μας ζωής  ο Χριστός και οι Άγιοι της εποχής μας, άνθρωποι που αγωνίστηκαν να αποκτήσουν τους «Καρπούς του Αγίου Πνεύματος» και να κατακτήσουν τον Αγιασμό.
Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε στα παιδιά η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας το απόγευμα της Τετάρτης 3 /7. Ο Σεβασμιώτατος  συναντήθηκε με τα στελέχη δίνοντας τους κατευθυντήριες οδηγίες και συμβουλές, περιήλθε τους χώρους της κατασκήνωσης, και μετά την Αγιογραφική σύναξη ομίλησε στα παιδιά με απλά λόγια για τον αγώνα που πρέπει να κάνει κάθε χριστιανός για την απόκτηση των καρπών του Αγίου Πνεύματος.
Η κατασκηνωτική περίοδος  αγοριών δημοτικού θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιουλίου .