Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πίστη, μετάνοια, συγχώρεση....


Ο μητροπολίτης Κάλλιστος Ware είναι από τις σημαντικότερες  θεολογικές φυσιογνωμίες του καιρού μας. Είναι ο πρώτος Βρετανός που έγινε επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την εποχή του σχίσματος!
 Στην συζήτηση με την Σίσσυ Κόσσυβα "εξομολογήθηκε" τι συνέβη στην καρδιά του και διάλεξε την Ορθοδοξία, τι συμβαίνει στις καρδιές όλων μας όταν είναι ελεύθερες... Κι ότι για να συγχωρήσεις κάποιον χρειάζεται χρόνος...
Επίσης μίλησε για την φιλοκαλία, τον πόνο, τον θάνατο και την δύναμη του Ονόματος
Βιογραφία
Ο επίσκοπος Κάλλιστος Γουέαρ γεννήθηκε στην Αγγλία το 1934. Σπούδασε Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, φιλοσοφία και Θεολογία στην Οξφόρδη. Αγγλικανός από τους γονείς του, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Ορθοδοξία το 1952, γοητευμένος από την Ορθόδοξη Θ. Λειτουργία και την παράδοση της Ανατολής. Βαπτίστηκε Ορθόδοξος το Πάσχα του 1958, ενώ το 1965 χειροτονήθηκε διάκονος. Τον ίδιο χρόνο εκάρη μοναχός στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο. Επιστρέφοντας στην Οξφόρδη αναλαμβάνει καθήκοντα εφημερίου στην ελληνική ορθόδοξη ενορία του Λονδίνου, ενώ παράλληλα εκλέγεται λέκτωρ στον κλάδο Ορθόδοξων Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το 1982 εκλέγεται επίσκοπος Διοκλείας από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Πολλά βιβλία του έχουν μεταφραστείς τα ελληνικά όπως: «Ο Ορθόδοξος δρόμος», « Η Ορθόδοξη Εκκλησία», «Η δύναμη του ονόματος», «Η εντός ημών Βασιλεία», ενώ από τα ελληνικά στα Αγγλικά έχει μεταφράσει τη Φιλοκαλία, τα Μηναία και το Τριώδιο.