Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Κοιλάδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την συμμετοχή των ψαράδων και των οικογενειών τους  η ενορία της Κοιλάδας εόρτασε τους 12α Αγίους Αποστόλους προστάτες των ψαράδων.
Την Τετάρτη το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός κατά την διάρκεια του οποίου κήρυξε τον θείο Λόγο ο πανοσ/τος Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Βλάσσης, ενώ συμπροσευχηθηκε μαζί μας ο ιερομόναχος π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης.
Μετά το πέρας του εσπερινού σχηματίσαμε λιτανευτική πομπή και  περιφέραμε την εικόνα των Αγίων στο λιμάνι του χωριού για να ευλογήσει τα καΐκια των ψαράδων.
Ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων τελεσαμε την Όρθρο και την Θεία Ευαχαριστία προεξάρχοντος της συνάξεως ο  ιερομόναχος π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία παρατέθηκε δεξίωση στο προαύλιο του Ιερού Ναού προς τιμήν των ψαράδων με εκλεκτούς μεζέδες που ετοίμασαν οι κυρίες της ενορίας.  


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες......




Την Τρίτη το βράδυ προβάλαμε μια ταινία  με θέμα την ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους

Το στεφάνη των αγίων φιλοτέχνησε ομάδα κυριών της ενορίας

Η αρτοκλασία από τον εσπερινό της εορτής...


Η ετοιμασία για την δεξίωση...


Οι ψαράδες παρακάθισαν στη δεξίωση που έγινε προς τιμή τους από την Εκκλησία...

Τα φαγητά, οι μεζέδες το κρασί, ακόμα και τα τραπέζια με τις καρέκλες ήταν από δωρεές των ενοριτών μας γιαυτό το σκοπό...

Όλη η δεξίωση ετοιμάστηκε από τις κυρίες του Φιλόπτωχου, τις κυρίες της  Αίθουσας Νεότητας με εθελοντική εργασία και αφιλοκερδώς για την Εκκλησία

Εδώ είναι η ομάδα των κυριών που ετοίμασαν την δεξίωση...

Και βέβαια μετα το φαγητό άρχισε ο χορός

με νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια...


Εδώ οι ψαράδες χορεύουν τον "Κοιλαδιώτικο"