Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Η συμβολή της οικογένειας κατά των ναρκωτικών


Την ομιλία άνοιξε ο εφημέριος του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιλάδας, επισημαίνοντας δύο παραμέτρους τις χρήσεις τοξικών ουσιών ύπουλα και αθόρυβα στη ζωή των νέων. Η μία έχει να κάνει με τον αθλητισμό και τα αναβολικά και η άλλη με το χώρο της μόδας, των ηθοποιών, και της μουσικής και πόσο ευάλωτοι είναι οι νέοι σε αυτούς τους χώρος αφού λυμαίνονται τα κυκλώματα του θανάτου.


Στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008 στο Ενοριακό Κέντρο Νεότητας της Κοιλάδας, οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στον ρόλο που μπορεί α παίξει οικογένειας στην πρόληψη κατά των ναρκωτικών.

Ο γιατρός κος Δημήτριος Καμιζής αναφέρθηκε στο συναισθηματικό κενό και στην έλλειψη επικοινωνίας εντός της οικογένειας ως δύο από τους πιο βασικούς λόγους υποκίνησης των νέων στη χρίση τοξικών ουσιών.

Η ψυχολόγος κ Βασιλική Τουτουτζή αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλους τους λόγους, κοινωνικούς, ψυχολογικούς, βιολογικούς, για τους οποίου ένας νέος κάνει χρίση τοξικών ουσιών. Επικεντρώθηκε στην μετάβασή από την παιδική στην εφηβική ηλικία και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η οικογένεια για την ομαλή εξέλιξη του νέου.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κο Δημήτριο Καμιζή και την ψυχολόγο κα Βασιλική Τουτουτζή για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα μας για ενημέρωση.