Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ετήσιος Έρανος Αγάπης 2010 στην ενορία της Κοιλάδας

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ξεκινά ο ετήσιος Έρανος Αγάπης στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην Κοιλάδα ο Έρανος της Αγάπης θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σκοπός του είναι η ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας. Φέτος δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον Έρανο λόγω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών και των αναγκών που αυτές δημιουργούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.



"Σκοπός του Εράνου της Αγάπης είναι να μας υπενθυμίσει τους εμπερίστατους αδελφούς μας, τους ασθενείς, όλους εκείνους τους ελαχίστους αδελφούς του Χριστού στους οποίους οφείλουμε να στραφούμε με ενδιαφέρον και αγάπη" αναφέρει στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.


"Φέτος η περίοδος αυτή μας βρίσκει μέσα σ΄ ένα κλίμα ιδιαίτερης ανησυχίας και αβεβαιότητας. Μέσα σε αυτή την επιβαρυμένη κατάσταση τίθεται το ερώτημα αν μπορούμε να απευθυνθούμε πάλι στους ανθρώπους, ζητώντας κι εμείς τον οβολό τους" σημειώνει χαρακτηριστικά.


"Το ερώτημα αυτό έχει μία απάντηση: "είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που η Εκκλησία θα απευθύνει το μήνυμά της. Ακριβώς την ώρα που η κρίση αγγίζει όλους μας, δεν είναι δυνατό ο καθένας να κλειστεί στον εαυτό του για να αντιμετωπίσει εγωιστικά την κατάσταση. Αυτή την ώρα πρέπει να καλλιεργήσουμε αισθήματα συναντίληψης και αλληλεγγύης".


Επιδίωξη του Ενοριακού Φιλόπτωχου  Ταμείου της ενορίας  μέσω των πόρων που θα συγκεντρωθούν από τον Έρανο της Αγάπης είναι:


- η στήριξη απόρων  και πολύτεκνων οικογενειών της ενορίας μας


- η στήριξη ασθενών συμπολιτών  μας  

- η στήριξη  απόρων  και πολύτεκνων φοιτητών της ενορίας μας


- η ενίσχυση  της τράπεζας τροφίμων της ενορίας μας

- η ενίσχυση της  τράπεζας ρούχων της ενορίας μας

- η ενίσχυση της τράπεζας αίματος της ενορίας μας.