Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η Κοιλάδα εόρτασε τους 12α Αγίους Αποστόλους και τίμησε τους ψαράδες!

Η εορτή των 12α Αγίων Αποστόλων πραγματοποιήθηκε  στην ενορία με Εκκλησιαστικό και πανηγυρικό τρόπο. Οι 12α Απόστολοι τιμώνται με ιδιαίτερη λαμπρότητα από του Κοιλαδιώτες ως προστάτες των ψαράδων. 
Την Δευτέρα το απόγευμα τελέσαμε τον μέγα Εσπερινός της εορτής μετά αρτοκλασίας και στο τέλος λιτανεύσαμε  την εικόνα των Αγίων Αποστόλων στο λιμάνι του χωριού μας.
Την επομένη ημέρα τελέσαμε το Όρθρο και την Θεία Λειτουργία μετά του Αρχιμανδρίτου π. Ιεροθέου Λουμουσιώτη ο οποίος κήρυξε  τον θείο λόγο και τον ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας!
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας  πραγματοποιήθηκε    δεξίωση με φαγητά και γλυκά  προς τιμή των ψαράδων της Κοιλάδας. 

___________________________________________________
Ευχαριστούμε τις κυρίες της ενορίας για την καθαριότητα του Ιερού Ναού και τον στολισμό της εικόνας των Αγίων. 
Ευχαριστούμε  τις κυρίες του Ε.Φ.Τ.  για την παρασκευή των φαγητών και γλυκών, καθώς και τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους  για την ετοιμασία της δεξιώσεις.
Ευχαριστούμε τον κο Ιωάννη Ρούσση και Άγγελο Αλεξανδρή για την δωρεά των ψαριών.
Ευχαριστούμε τον κο Θεόδωρο Μπασιμακόπουλο για την παραχώρηση των τραπεζιών και καρεκλών και όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του εορτασμού. 
___________________________
Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι, οι Άγιοι 12α Απόστολοι να γίνουν για μας και την ζωή μας  τα ζωντανά παραδείγματα  προς μίμηση και καθημερινοί  οδηγοί μας.