Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αίγινα εόρτασε την μνήμη της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Με  Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η νήσος Αίγινα την μνήμη της ανακομιδής των σεπτών λειψάνων του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, (2 καί 3 Σεπτεμβρίου ε.έ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις το Καθολικόν της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) και εν συνεχεία ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον νέον παμμεγέθη Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου με την συμμετοχή των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως  κ.κ ΜΑΚΑΡΙΟΥ.


Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος άγιος Χριστουπόλεως όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον. Ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι της 5ης πρωινής εις την οποίαν ομίλησε ο Αρχιμ. π. Σάββας  Ζέρβας.

Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον.

Στην συνέχεια σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή πέριξ του παμμεγέθους Ι. Ναού του Αγίου και τελέσθηκε Αρχιερατικόν Τρισάγιον εις τον τάφον του μακαριστού Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου Κυρού ΙΕΡΟΘΕΟΥ του και κτίτορος του Ι. Ναού. Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη  εόρτιον πρωϊνόν.

Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη. Ωσαύτως τον Μ. Εσπερινό, την Ι. Αγρυπνία ως και την Πολυαρχιερατική  Θ. Λειτουργία μετέδωσαν οι ραδιοφωνικοί Σταθμοί της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ. Η χάρις και η ευλογία του Αγίου Νεκταρίου του θαυματοβρύτου να είναι  μαζί μας!