Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Η Κατασκήνωση της Μητροπόλεως μας Ύδρας Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδος και Τροιζηνίας είναι όαση πνευματική στην ερημιά του κόσμου.

Υπάρχουν και μερικές στιγμές στη ζωή μας ξεχωριστές, στιγμές που τέμνουν και χωρίζουν τον χρόνο, στιγμές που μας καθορίζουν και ζωγραφίζουν κάθε μουντό βίωμα της λοιπής καθημερινότητάς μας. Τέτοιες στιγμές είχαμε την ευκαιρία να αντλήσουμε από από την ανεξάντλητη πηγή χάριτος και ευλογίας της εκκλησίας μας, όσοι βρεθήκαμε κατά το διάστημα 1-18 Ιουλίου στην αγιασμένη από παιδικές φωνές βουνοπλαγιά του Τούρλου Αιγίνης. 

Το ευωδιαστό αυτό ανθοκήπι του Αγίου Νεκταρίου φιλοξένησε φέτος τις κατασκηνωτικές περιόδους αγοριών δημοτικού και γυμνασίου-λυκείου. 

Το όνομά μας ένα και κοινό, όπως μια είναι η αλήθεια μας και κοινός ο αγώνας μας : ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή. Άλλωστε και η στόχευση της κατασκήνωσης ήταν να αποτελέσει οδοδείκτη προς την μόνη αλήθεια και να φανερώσει τον τρόπο της όντως ζωής, εκείνης της ζωής που δεν γνωρίζει τέλος, διότι εδράζεται στο πρόσωπο του Κυρίου και των συνανθρώπων μας. Το ψηφιδωτό των αθλητικών αγώνων, του τραγουδιού, των μικροεντάσεων, της ψυχαγωγίας, της προσευχής, του θαλάσσιου μπάνιου και του παιχνιδιού συμπλήρωσαν οι αγιογραφικές συζητήσεις. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου καταπιαστήκαμε με εξαιρετικά διδακτικές και πάντοτε εύληπτες παραβολές, οι οποίες συνεπήραν και αγαπήθηκαν πολύ από τα παιδιά. 

Αντιστοίχως, η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών γυμνασίου-λυκείου αφιερώθηκε στην ανάλυση των Μακαρισμών. Με τις ανάλογες ονομασίες ανά ομάδα και συνεπικουρούμενοι από το παράδειγμα του προστάτου αγίου της κάθε σκηνής, προσπαθήσαμε να εναρμονισθούμε με τις παραινέσεις του Κυρίου, ψάχνοντας την ευτυχία της αθάνατης εν Χριστώ παρουσίας. 

Στο σημείο αυτό, προβάλλει αδήριτη η ανάγκη να εκφράσουμε τη χαρά και τις ευχαριστίες μας στους π.Χριστοφόρο Καραβία και π. Αυγουστίνο Ζήσιμο, οι οποίοι αμφότεροι μας επισκέφθηκαν, κήρυξαν τον θείο λόγο, μας μεταλαμπάδευσαν την πίστη και την αγάπη τους και μας δίδαξαν με την εν γένει παρουσία τους. 

Στην κατασκήνωση <<μες' το πανηγύρι η ζωή κυλά>> και κάθε περίοδος κορυφώνεται με τη συμμετοχή στο μέγα πανηγυρί της ζωής, στο δείπνο που αενάως παρέχεται, στον κυκλωτικό πέριξ του ιερού θυσιαστηρίου χορό, εκέι που ζώντες και κεκοιμημένοι. παρόντες και απόντες, κτιστός και άκτιστος κόσμος συνέρχονται και προγεύονται το κάλλος του Παραδείσου. Ιδιάιτερη ευλογία απετέλεσε φέτος η παρουσία του σεβασμιωτάτου επισκόπου μας κ.κ. Εφραίμ, ο οπόιος και τέλεσε τη θεία λειτουργία την Κυριακή 17 Ιουλίου. Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, βρέθηκε για αρκετό χρόνο μαζί με τα παιδιά, τους μίλησε με μεστό λόγο και χάρισε απλόχερα τις πατρικές συμβουλές του, για αυτό υϊκώς και βαθυσεβάστως τον ευχαριστούμε.

Ακόμη, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από τα μύχια της καρδιάς μας τον αρχηγό π.Αμφιλόχιο Γελαδάκη μαζι με τους ανύστακτους και άοκνους υπαρχηγούς κ.Παναγιώτη Κλήμη και κ.Παναγιώτη Στενάκη, καθώς και τους π.Σάββα Ζέρβα και διάκονο π.Στυλιανό Κουτσούκο για την καταλυτική παρουσία τους στην πρώτη και δεύτερη περίοδο αντιστοίχως. 

Τέλος, θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια για την πολύτιμη διακονία τους θέλουμε να εκφράσουμε προς τους πυλώνες των κατασκηνώσεων μας, τα εκλεκτά μας στελέχη που αναλώθηκαν με αυταπάρνηση και αγάπη στη διακονία των παιδιών όλες αυτές τις ημέρες. 

Οι ημερομηνίες της κατασκήνωσής μας έληξαν...η ίδια η κατασκήνωση όμως όχι. Σε κάθε πρωϊνή μας έγερση, κάθε φορά που θα καθόμαστε στο τραπέζι,στις κοινές μας θύμισες, σε κάθε προσευχή μας θα είμαστε όλοι μαζί, θα μεταβαίνουμε νοητά στα αγαπημένα μας μέρη, μα κυρίως δίπλα στα προσφιλή μας πρόσωπα, διότι περάσαμε μια ζωή εν κοινότητι,μέρες αρκετές που οδηγούν εν καινότητι ζωής, ζωής κατασκηνωτικής και διαρκούς. 

Ραντεβού στις προσευχές και στο νου μας λοιπόν, εως ότου, συν Θεώ, ανταμώσουμε και πάλι !!!

ΠΗΓΗ:  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΥΔΡΑΣ, ΣΠΕΤΣΩΝ, ΑΙΓΙΝΗΣ