Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Σχόλιο του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ περί της θεματικής εβδομάδας στα σχολεία για την αποδόμηση των εμφύλων στερεοτύπων

Ο Θεός εποίησε άρσεν και θήλυ – Ολα τα άλλα είναι παρά φύσιν

Σχετική εικόνα

του Γιώργου Νταλιάρη  http://www.vimaorthodoxias.gr/

Εντονες είναι οι αντιδράσεις στην κοινωνία και στην  με τη θεματική εβδομάδα που θα εφαρμοστεί στα  το δεύτερο τετράμηνο και μία από τις θεματικές ενότητες είναι οι «».

Πιστοί, θεολόγοι, σύλλογοι και οικογένειες βλέπουν πως στα σχολεία θα μπει ως θέμα συζήτησης ένα ζήτημα που έρχεται απέναντι σε όσα γνωρίζουμε ως σήμερα, σε όσα ορίζει η ανθρώπινη φύση και θα κληθούν παιδιά να συζητήσουν και να ενημερωθούν γι’αυτό.
Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν κρύβουν την ανησυχία τυς στην εγκύκλιο του . Ο  μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ σχολίασε με έντονο τρόπο την πρωτοβουλία του υπουργείου.
«Η Εκκλησία δε συμφωνεί. Δεν το δέχεται», είπε αρχικά και συνέχισε: «Η ζωή ξεκινά από τον Παράδεισο. Ο Θεός εποίησε άρσεν και θήλυ και μέχρι τώρα έτσι πορευόμαστε, αυτή είναι η φυσική οδός. Όλα τα άλλα είναι παρά φύσιν και είναι πράγματα που μας βγάζουν έξω από τον πολιτισμό μας, την Πίστη μας».


Πολλοί γονείς σκέφτονται την αντίδραση που θα πρέπει να υπάρχει στο θέμα αυτό και ο Ιεράρχης απαντώντας σχετικά είπε: «Πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ το θέμα. Δεν πρέπει να περάσει στα σχολεία. Οι πιστοί Χριστιανοί πρέπει να αντιδράσουν, και να αποσύρουν τα παιδιά τους από το μάθημα αυτό».
Μάλιστα σχολίασε ως σωστή, νομικά και θεολογικά, την πρόσφατη εγκύκλιο του Μητροπολίτη Πειραιώς για το θέμα (δείτε εδώ).
Ο Μητροπολίτης κ.Εφραίμ θα είναι ο εισηγητής στην προσεχή έκτακτη Ιεραρχία τον προσεχή Μάρτιο για το θέμα των Θρησκευτικών. Κληθείς να σχολιάσει αν το ζήτημα εμπίπτει στο διάλογο με την Πολιτεία, δήλωσε: «Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα σπουδών. Αλλά αν το θέμα της εγκυκλίου του υπουργείου ανοίξει, τότε θα το συζητήσουμε».