Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Κατασκήνωση Αίγινας "ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ" της Ιερας Μητροπόλεως Ύδρας.


Το απόγευμα της 2ας Ιουλίου στην πευκόφυτη βουνοπλαγιά του Τούρλου Βαγίας, στην Αίγινα ξεκίνησε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος, για αγόρια δημοτικού, της Ιεράς Μητροπόλεως μας . Αργά το απόγευμα του Σαββάτου έφθασαν οι 115 κατασκηνωτέςαπό όλες τις αρχιερατικές περιφέρειες της Μητροπόλεώς μας, αλλά και από το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Και το ταξίδι ξεκίνησε! Ένα ταξίδι που φέτος είχε προορισμό τουςΑγίους Τόπους, όπως άλλωστε δήλωνε και η φετινή ονομασία της κατασκήνωσης. Τους τόπους που περπάτησε ο Κύριος, δίδαξε, θαυματούργησε, έπαθε και αναστήθηκε.
Το πρόγραμμα κάθε μέρας πλήρες. Ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, μπάνιο στη θάλασσα, τραγούδι, αγιογραφική συνάντηση. Επίκεντρο  της κοινής μας ζωής η θεία λειτουργία. Την πρώτη Κυριακή της περιόδου 3/7 την ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, ο οποίος ομίλησε εμπνευσμένα στα παιδιά. Την δεύτερη Κυριακή οι κατασκηνωτές είχαν την ιδιαιτέρα ευλογία, αφού προηγουμένως εξομολογήθηκαν να συμμετάσχουν στην θεία ευχαριστία. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι μικροί κατασκηνωτές παρουσίασαν στους γονείς και συγγενείς τους τα τραγούδια, τα σκετς και γενικότερα όλες τις δραστηριότητες που προετοίμασαν κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Οι κατασκηνώσεις λειτουργούν και φέτος υπό την ανύστακτη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Καταλυτική είναι η συμβολή, όπως κάθε χρόνο, της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, της καθηγουμένης της Θεοδοσίας μοναχής και της περί αυτήν αδελφότητας. Φέτος ιδιαίτερη μέριμνα έδωσε ειδικά για την υδροδότηση της κατασκήνωσης ο δήμος Αίγινας και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης και ο αντιδήμαρχος κ. Φίλιππος Τζίτζης.
Αρχηγός της φετινής κατασκήνωσης ήταν ο π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο οποίος μαζί με τον π. Σάββα Ζέρβα και τους υπαρχηγούς κ. Παναγιώτη Κλήμη και κ. Παναγιώτη Στενάκηαναλώθηκε στην διακονία των μικρών κατασκηνωτών. Ιδιαιτέρας σημασίας ήταν η παρουσία του π. Νεκταρίου Κουκούλη στην κουζίνα της κατασκήνωσης, ευχαριστώντας τα παιδιά με τα ωραία φαγητά και γλυκά που έφτιαχνε.
Η κατασκήνωση όμως θα ηταν αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς τα κατηρτισμένα της στελέχη, τους ομαδάρχες, που θυσίασαν προσωπικό χρόνο και ξεκούραση διακονώντας με αυταπάρνηση τα παιδιά. Αυτοί είναι οι: Αλέξης Στενάκης, Μήνας Μακαρατζής, Βασίλης Βαμβακάς, Κοσμάς Πουλερές, Χρήστος Βαμβακάς, Ανδρέας Κουκούλης, Βαγγέλης Καζητόρης, Μανώλης Μακαρατζής, Αλέκος Στενάκης, Στέλιος Κουτσούκος, Δημήτρης Μαρτζούκος, Νεκτάριος Στρατηγός, Χρήστος Πουλάκης, Φάνης Στεφανίδης.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, εάν ο Κύριος το θελήσει.

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!