Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Γλώσσα

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η Περίοδος του Δεκαπενταύγουστου στην Κοιλάδα


Η Περίοδος του Δεκαπενταύγουστου στην Κοιλάδα
Στην ενορίας μας από την 1η Αυγούστου και κάθε απόγευμα στις 7:30 μ.μ. θα τελούμε τις ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ στην ΠΑΝΑΓΙΑ μας, εναλλάξ την Μικρή και την Μεγάλη Παράκληση.  Παρακλήσεις δεν τελούνται το Σάββατο το απόγευμα, την παραμονή της Μεταμορφώσεως και την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Την περίοδο αυτή η Εκκλησία ορίζει την ακόλουθη νηστεία.  Από Δευτέρα ως Παρασκευή δεν τρώμε λάδι, παρά μόνο το Σαββάτο και την Κυριακή. Την ημέρα της Μεταμορφώσεως τρώμε ψάρι.
Αγαπητοί χριστιανοί  η Εκκλησία το σώμα του Χριστού, με κεφαλή τον Ιησού Χριστό,  μας επισημαίνει και μας υπενθυμίζει το σκοπό αυτής της περιόδου.
Μας  ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ  η Εκκλησία, κατά την περίοδο αυτή  του δεκαπενταύγουστου, να ΝΗΣΤΕΨΟΥΜΕ από τις πολλές και περιττές τροφές, για να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος δεν ζει μόνο από το φαγητό,  αλλά από το Ζωντανό  Λόγο του Θεού και ό,τι εκπορεύεται από Αυτόν.  Να σταματήσουμε να υπέρ καταναλώνουμε, να σπαταλάμε και να απολαμβάνουμε τις ηδονές   της ζωή σαν να μην υπάρχει αύριο.
Μας καλεί  κοντά της, για να μάθουμε να επιθυμούμε  το Θεό και όχι τα υλικά αγαθά. Να ενδιαφερόμαστε για τον συνάνθρωπο και όχι να αδιαφορούμε γι’ αυτόν. Να επιδιώκουμε  την αρετή, την αγάπη, την χαρά, την δικαιοσύνη, την ειρήνη, την τιμιότητα, την συνέπεια λόγων και έργων, την ευγένεια και όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.
Μας καλεί η Εκκλησία να είμαστε φιλάνθρωποι και να συμπαραστεκόμαστε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας.  
Μας καλεί,   να ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ τα πικρά και φθονερά  λόγια, τις ψεύτικες και φαρισαϊκές  πράξεις και τις κακόβουλες και εμπαθείς σκέψεις,  που μας απομακρύνουν από την Αγάπη του Θεού.
Μας καλεί η Εκκλησία, σε καθημερινή ΠΡΟΣΕΥΧΗ  με τις συνεχείς Θείες Λειτουργίες τα πρωινά και τις απογευματινές   Παρακλήσεις στον ναό, αλλά και σε κατ’ ιδίαν προσευχή.
Μας καλεί σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ και αναγνώριση των σφαλμάτων μας.  Να αποδεχτούμε την ΑΓΑΠΗ του Θεού και να την ανταποδώσουμε στους συνανθρώπους μας.

Μας καλεί σε συναίσθηση, σε  αυτοκριτική, σε περισυλλογή,  σε  πορεία σταυροαναστάσιμη.
Μας καλεί σε ειλικρινή  Εξομολόγηση για  την αρχή μιας νέας Ζωής με το Χριστό.  
Μας καλεί να ενωθούμε με τον Ιησού Χριστό τον Θεό μας,  δια  του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.
Μας καλεί να γίνουμε ΑΓΙΟΙ, κατά ΧΑΡΙ θεοί, να μοιάσουμε στον Ιησού Χριστό, από τώρα και για πάντα.

Ας είναι ευλογημένη και καρποφόρα η περίοδος του δεκαπενταυγούστου

Ο Εφημέριος σας π. Θεμιστοκλής Μπάζος